Do Prešova mieria ďalší investori

14.03.2013 Prešov

Okrem už existujúcej firmy, ktorá by mala rozšíriť výrobu a zamestnať ďalších ľudí, sú v hre aj noví investori, ktorí by v časovom horizonte rok až dva mohli priniesť do mesta možno aj tisícku pracovných miest.

„O tom, že spoločnosť Lear Corporation rokuje o rozšírení výroby sme vedeli. Máme nadštandardné vzťahy s touto spoločnosťou, ak sa podarí uzavrieť dohodu medzi nimi a novým investorom, budeme radi. No aj mesto rokuje s ďalšími investormi, ktorí by mohli do priemyselného parku aj iných lokalít v meste priniesť ďalšiu prácu, “ povedal primátor Pavel Hagyari.
Spoločnosť LEAR Corporation by mohla šiť kožené a textilné poťahy do áut, no stále nemajú podpísanú dohodu a v hre je aj poľská firma.
Na radnici však dnes prebiehalo aj rokovanie so španielskym investorom, ktorý podniká v strojárskom priemysle. Do mesta by mohol priniesť ďalších 200 pracovných miest. „Sme vo finálnom výbere, no na rade je SARIO a ministerstvo hospodárstva, “ zhodnotil primátor. Ak sa všetko podarí, v druhej polovici roka by mohla začať fabrika fungovať.
V štádiu rokovania je aj spolupráca s ďalšími investormi. Zaplniť by mohli nielen priemyselný park, ale aj iné miesta v meste a okolí.

Jana Jurčišinová, Mgr.
 

Vyberte región